Het menu van AAN TAAAFEL!

Naast het programma tijdens het diner Aan Taaaafel! is er ook een bijzonder randprogramma overdag.
De Volle Vuilkar, MOE de film en Menzo Kircz zijn vrij toegankelijk te bezoeken. En de dansers van Dansatelier komt u tegen op het Kooiplein.

* alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van kleine uitloop in het programma

 

VOOR DE INFORMATIE OVER HET DRIE-GANGEN MENU KLIKT U OP DE LOCATIES OF HIER

suzanne

Suzanne Burdorf

De Kooi om 17.35 uur
Tasmanpark om 19.05 uur

Suzanne begon al op jonge leeftijd met zingen en schrijven over lief en leed, vervelende vliegjes en de wonderlijke wereld waarin we leven. Na gezongen te hebben bij klassieke koren en allerhande bandjes, vond ze het tijd om zich volledig toe te leggen op eigen werk. Daarmee dwarrelt ze vrolijk door jazz, pop en vooral kleinkunst!

De Volle Vuilkar

De Volle Vuilkar

 

De vuilkar is onderdeel van ons vrij toegankelijke programma op zaterdag 3 juni en speelt in de wijken:
* De Kooi om 12 uur, 13 uur en 14 uur
* Zeeheldenbuurt om 16 uur en 17 uur

Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassenen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland.
Daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken.
De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn.

De tekst is van Abdelkader Benali. Een citaat: ‘Om jou te zien moet ik mezelf zijn | Maar mezelf ben ik niet zonder jou.’

WORN OUT - SHORT FILM.00_04_22_15.Still001 (002)

Moe, Een film van Matt Mazereeuw (regie) en Daan Y. de Jonge (scenario)

Huis van de Buurt De Kooi, zaterdag 3 juni om 15.30 uur, vrij toegankelijk.

Deze korte film maakt onderdeel uit van het randprogramma en is gratis te zien in Huis van de Buurt De Kooi om 15.30  uur. Daan Y is er persoonlijk bij om toelichting te geven en nog even na te praten.

Regisseur Matt Mazereeuw en scenarist Daan Y, beiden studenten film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden, hebben in samenwerking met de Leidse stichting Platform Plankvaardig hun heftige overeenkomende jeugdervaringen verwerkt in een film. In februari 2022 vonden de opnames in Leiden (onder andere in De Roze Beurs) en Oegstgeest plaats. De film laat zien hoe de hoofdpersoon Robin (gespeeld door Diederik Schampers en Devin Hillenius) opgroeit in een gezin waarin chaos en spanning constant op de loer liggen. Maar ook toont de film hoe hij samen met zijn vrienden plezier maakt en de eerste verliefdheidsvlinders voelt.

Dansblok

FRAME – DansBlok – PREMIÈRE!

De Kooi om 16.30 uur
Tasmanpark om 18.00 uur

FRAME is een dansvoorstelling over ruimte innemen en elkaars grenzen ontdekken. Wat betekent ruimte eigenlijk? Welke grenzen moet je bewaken, welke verleggen en wanneer vervaagt de grens of wordt deze zelfs overschreden? 

Met FRAME willen we zichtbaar maken wat wij dansers fysiek doorvoelen; onvermijdelijk ben je in, speel je met en draag je zorg voor elkaars ruimte. Het duet maakt zichtbaar, voelbaar en tastbaar hoe we elkaar kunnen uitdagen, in balans houden en nodig hebben. In een polariserende maatschappij die steeds individualistischer is illustreren we hoe samen beter is dan alleen.  

Collectief DansBlok bestaat uit vier jongvolwassen vrouwen en werkt in het Makershuis van Theater Ins Blau. Herkenbare gevoelens en situaties die zij ervaren in onze samenleving worden vertaald naar gestileerde en tegelijkertijd schurende voorstellingen en dansfilms.

Dans en Choreografie: collectief DansBlok (in wisselende samenstelling) Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek, Tessa Wouters

Compositie: Enrico Meijer

Fotograaf: Éryn Nieuwint

Onduidelijke correspondenties

Onduidelijke Correspondenties

Dit  is onderdeel van ons vrij toegankelijke programma op zaterdag 3 juni en speelt in de wijk:

De Kooi om 15 uur en 16 uur

Vanaf vandaag is er van alles aan de hand. Menzo Kircz nodigt je uit aan tafel voor het begin van de wereld.
Als bouwstenen hebben we de dingen die zijn achtergebleven, weggegooid en kwijtgeraakt.

We beginnen met een lege vlakte, de rest volgt vanzelf. Soms moet de zon wat vaker opkomen, voordat het echt een nieuwe dag is.
Onduidelijke Correspondenties is een theatervoorstelling ter grote van een tafelblad. Een puzzel zonder plaatje. Een poging om samen helemaal opnieuw te beginnen.
Een intieme en verbeeldingsvolle optocht van beelden en verhalen, groots in miniatuur. Schuif aan!

Wij zijn twee stippen aan elkaars horizon, maar ik zwaai naar je vanuit de verte.

I have lived everywhere but here

I have lived everywhere but here

De dansers van Dansatelier zijn onderdeel van ons vrij toegankelijke programma op zaterdag 3 juni zijn te zien op en rond het

Kooiplein tussen x en x uur.

Waar en wanneer voel je je thuis?
Kunnen we samen een huis bouwen ongeacht de plek?
Wie bepaalt wat dit huis wordt?

Een stuk dansvloer wordt van het podium gepeld en het theater uitgedragen in een onstabiele wereld. Waar het zich ook ontrolt, de vloer en de bewoners bouwen een nieuw huis voor zichzelf. Buiten evolueert de vloer tot een vorm veranderend lichaam. Tijdelijke sculpturen vormen en vervagen, schuilplaatsen worden holtes van intimiteit – een levend landschap.

Ashley en Domenik voelen zich thuis maar zijn tegelijkertijd niet op hun plek. In deze voorstelling vragen ze zich af wat thuis voor hen betekent in een wereld die altijd in beweging is.

Peter van der Nol

Peter van der Nol

De Kooi om 18.10 uur
Tasmanpark om 19.40 uur

“Eten…samen…hmm…mensen…mooie mensen? Mensen die samenkomen…mensen die elkaar bekijken…mensen die contact maken. Mensen die een gesprekje aanknopen, terwijl ze in afwachting zijn van een maaltijd…er mist iets…wat veraangenaamt deze samenkomst? Muziek! En wat voor muziek? Gemoedelijke muziek. Muziek die niet stoort, niet irriteert en je de mogelijkheid geeft om naar te luisteren en in op te gaan, van te genieten zelfs, als het je ligt. DAT ben ik van plan te leveren. DAT is mijn intentie, op FAT. Drie ingestudeerde covers, zorgvuldig geselecteerd voor een aangename bijdrage aan het festival en ter promotie van mezelf.  

Ik ben Peter en begeef me sinds korte tijd op het podium van de kunsten, voor lol en lust. Voor plezier en groei, voor mezelf en voor anderen. Spelenderwijs bewegen, uit de schaduwen, in het licht. Dat is mijn credo van dit jaar, met deze primeur als aangekondigde artiest.  Alvast veel plezier op het festival en tot dan!” 

Melle

MELLE.

De Kooi om 18.50 uur
Tasmanpark om 20.15 uur

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle vangt de magie van muziek met eerlijk en organisch klinkende liedjes. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies, daarbij gebruik makend van memorabele melodieën en zeer persoonlijke teksten, vaak met een troostende boodschap. Melle’s muziek kan worden omschreven als indie-pop/folk.
Melle is WINNAAR Nobel Award Leiden

* het eerder aangekondigde optreden van Sophia Blyden is helaas komen te vervallen.