OVER FAT

Ervaar met het Festival van het Andere Theater nieuwe vormen van theater in je eigen wijk en het theater. Een ode aan het publiek, de samenleving en het experiment. Bezoek unieke voorstellingen, maak kennis met de makers en  stel jezelf de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater? 

 

Beleef theater door zelf mee te doen. Denk aan een wandeling langs muren, een economische tarotkaartvoorspelling of een dans die je doet door de podcast die je luistert. Meer van de klassieke theaterervaring? Bezoek Theater Ins Blau en Theater De Generator voor bijzondere voorstellingen in de avond.  

 

Het Festival van het Andere Theater was op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021 op diverse locaties in Leiden.  

De eerste editie van het festival was op 30 en 31 mei 2019.

De volgende editie is op 3 juni 2023 in de wijken De Kooi en De Waard.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf on het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”

 

Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.

NIX 18

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

 

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station). Aanvullend aan deze sociale normcampagne richten partners als het Trimbos-instituut en de ’ GGD’ en zich met hun 1-op-1 activiteiten direct op opvoeders en hun kinderen. Om hen te stimuleren en te helpen het gewenste gedrag in praktijk te brengen,namelijk: het maken van de NIX-afspaak. Een afspraak om niet te roken en niet te drinken tot je 18e.
 Op Rijksoverheid.nl staat meer informatie over de wetswijziging.

 

Vervoer en parkeren

Het FAT is eenvoudig te bereiken met het OV, fiets en auto. Omdat de locaties voornamelijk in het centrum van Leiden zijn, is een auto niet handig in het centrum. Wij raden dan ook aan om de auto te parkeren en verder op de fiets langs de locaties te gaan.

Parkeren

Naast Theater Ins Blau is de beste parkeer optie voor festivalbezoekers. Dit is op het Parkeerterrein Haagweg, Haagweg 8 2311 AA LEIDEN.

Voor overige parkeeropties,  bekijk de website van de gemeente Leiden hier.

Vuist knijpt in vet

Zo was FAT 2021

Zo was FAT 2019

Bekijk het volledige programma:

Bekijk de locaties:

Koop tickets: