OVER FAT

De eerste editie van het Festival van het Andere Theater staat voor de deur. Een nieuw Leids theaterfestival als ode aan het publiek, de samenleving en het experiment. Een festival dat de toeschouwer in het middelpunt plaatst om haar vervolgens te onderwerpen aan zelfreflectie, ongemak en kritisch denken. Een festival dat tegelijkertijd haar publiek liefelijk bij de hand neemt door de wandelgangen van de vernieuwing. Kom binnen, of beter gezegd: kruip naar buiten en stel jezelf gerust de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater?!

 

Je zal bijzondere voorstellingen ontdekken en uitdagende makers ontmoeten. Het publiek krijgt hierbij een actieve rol en daarmee dus ook een stuk verantwoordelijkheid.

 

Het FAT zal op 7 locaties in Leiden plaatsvinden op 30, 31 mei en 1 juni. Er zijn voorstellingen in Theater Ins Blau en in Theater de Generator, maar er worden ook onverwachtsere plekken aangedaan zoals: het Rembrandtpark, het ACPA-gebouw naast de Hortus, de Haarlemmerstraat, de studio van Tribes Yoga & Dance en The Red Carpet Lounge. De organisatie van het FAT werkt voor het festival samen met verschillende Leidse makers zoals Dansblok, Het PS theater en ROEM.

 

Tijdens het FAT ervaar je bijvoorbeeld de clubavond van Club Rightaboutnow in Theater Ins Blau, waar Hip Hop centraal staat, kom je tot inzicht in de wijze waarop veiligheidsmaatregelen ons leven beïnvloeden en reflecteer je daarop met Better Safe Than Sorry. Duik je in de wereld van Voguing tijdens de workshop van House of Vineyard. Met Great People zien we wat feminisme betekend voor een toneelgezelschap uit Maastricht. For iTernity laat ons nadenken over de vraag: “zijn we eindelijk onsterfelijk geworden?”.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf on het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”

 

Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.

English

The first edition of the Festival of the Other Theater is on its way. A new Leiden theater festival as an ode to the public, society and the experiment. A festival that puts the viewer in the center of attention and then subjects her to self-reflection, discomfort and critical thinking. A festival that at the same time lovingly takes its audience by the hand. Come in, or rather: crawl outside and ask yourself the question: is this actually still theater?!

 

One will discover special performances and meet exciting creators. The public will be given an active role in this and therefore also a piece of responsibility.

 

FAT will take place at 7 locations in Leiden on 30, 31 May and 1 June. There are performances in Theater Ins Blau and in Theater de Generator, but also more unexpected places are visited such as: the Rembrandtpark, the ACPA building next to the Hortus, the Haarlemmerstraat, the studio of Tribes Yoga & Dance and the Red Carpet Lounge.

 

For the festival, the organization of FAT cooperates with various Leiden makers such as Dansblok, Het PS theater and ROEM. During FAT you will experience, for example, the club night of Club Rightaboutnow in Theater Ins Blau, you will gain insight into the way in which safety measures affect our lives and reflect on this with Better Safe Than Sorry. Immerse yourself in the world of Voguing during the House of Vinyard workshop. With Great People we see what feminism means for a groundbreaking theater collective from Maastricht. For iTernity makes us think about the question: “Have we finally become immortal?”

NIX 18

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

 

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station). Aanvullend aan deze sociale normcampagne richten partners als het Trimbos-instituut en de ’ GGD’ en zich met hun 1-op-1 activiteiten direct op opvoeders en hun kinderen. Om hen te stimuleren en te helpen het gewenste gedrag in praktijk te brengen,namelijk: het maken van de NIX-afspaak. Een afspraak om niet te roken en niet te drinken tot je 18e.
 Op Rijksoverheid.nl staat meer informatie over de wetswijziging.

 

Vervoer en parkeren

Het FAT is eenvoudig te bereiken met het OV, fiets en auto. Omdat de locaties voornamelijk in het centrum van Leiden zijn, is een auto niet handig in het centrum. Wij raden dan ook aan om de auto te parkeren en verder op de fiets langs de locaties te gaan.

Parkeren

Naast Theater Ins Blau is de beste parkeer optie voor festivalbezoekers. Dit is op het Parkeerterrein Haagweg, Haagweg 8 2311 AA LEIDEN.

Voor overige parkeeropties,  bekijk de website van de gemeente Leiden hier.

Bekijk het volledige programma:

Bekijk de locaties:

Koop tickets: