Yoniverse

Datum & tijd: zaterdag 26 juni 19:30

Locatie: Theater de Generator, Middelstegracht 36, Leiden

Tickets: €10,00

Maker | Cherella Gessel

 

Duur | 45 minuten

Helende hiphop voor black, queer bitches 

Een intiem reinigingsritueel vindt plaats in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam. Yoniversal healing is needed!

 

Cherella Gessel leeft op de intersectie van afro-Caribisch, vrouw en queer zijn. Dit zorgt regelmatig voor innerlijke conflicten in de westerse, patriarchische, kapitalistische, heteronormatieve, racistische samenleving waarin we leven. We zien hoe Cherella op zoek gaat naar healing en balans voor zichzelf, samen met gelijkgestemden.

 

Cherella Gessel is een all-round preformer. Zij combineert zowel teksttoneel als fysiek spel – in theater én film – met dans, spoken word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up. In 2014 begon zij haar carrière als acteur, waarbij ze ontdekte dat theater de cohesie zou worden van alle disciplines bij elkaar. Vanuit haar eigen referentiekader begon zij met het maken van losse scenes en performances en werd ze o.a. daarmee onderdeel van verschillende voorstellingen. Bij o.a platformen als Studio West, Bijlmerparktheater, DOX, Likeminds en de internationale Ballroom Scene heeft ze veel kennis opgedaan als makende, fysieke speler, schrijver, spoken word artiest, experimentele danser en meer. Verder was ze ook te zijn bij AYA, IDFA, Fringe Festival Amsterdam, Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, Fashionweek Amsterdam, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines, fashion- en muziekvideo’s, nationale en internationale tv-commercials, films, études en fashionprojecten van o.a kunststudenten van academies, op regionale en nationale abri’s, in musea, exposities, theaters over het hele land en meer. Cherella creëert altijd vanuit haar eigen referentiekader en persoonlijke onderwerpen en interesses.