Voguing Workshop – House of Vineyard – DansBlok

Datum/tijd: vrijdag 31 mei 12:00 – 17:00 uur

 

Locatie: Tribes – Dance, Yoga and More

 

Ticket: Voor deze workshop moet een apart kaartje worden gekocht. Een dagkaart of passe-partout is niet geldig.

 

Workshopleiders en performers: House of Vineyard en DansBlok

“Put your drama in your dance and leave it on the floor”.

 

Voguing is een dansstijl die gekenmerkt wordt door modellenposes en catwalk loopjes. Deze fascinerende dansstijl is ontsproten uit de Amerikaanse LHBT community van de jaren ‘70 en is een begrip aan het worden in Europa. De stijlen zijn ontstaan vanuit een zoektocht naar identiteit en nood aan zelfexpressie bij onderdrukte homo’s, biseksuelen en transgenders in New York en Los Angeles.

 

Workshop – vrijdag 31 mei 12:00 – 17:00 uur

Speciaal voor het Festival van het Andere Theater geeft House of Vinyard een unieke workshop Voguing. Dit mag je niet missen! Wil je weten wat je kan verwachten? Check deze video. Deze workshop vindt plaats bij Tribes – Dance, Yoga and More.

 

Performance – vrijdag 31 mei 19:30 – 20:45 uur

House of Vineyard, hét Nederlandse Voguing huis, geeft in samenwerking met collectief DansBlok een voguing / crossover performance in Theater De Generator. De performance is een work in progress, geïnspireerd op de workshop van eerder op de dag. Na de performance is de documentaire `Mother´s Balls´ te zien over de ontstaansgeschiedenis van Voguing. Daarna is er een nagesprek met Amber ‘Ambiance’ Vineyard, de ‘moeder’ van House of Vineyard.

 

House of Vineyard

De pionierende House of Vineyard, opgericht door Mother Amber Vineyard, heeft platformen gecreëerd voor de LGBTQI-community, wat nu bekend staat als de Dutch Ballroom Scene. Samen met Father Elly Vineyard spreidt House of Vineyard empowerment en veilige ruimtes uit voor diegenen die niet passen in de verwachtingen van de samenleving over schoonheid, geslacht en seksuele expressie.

 

DansBlok Leiden

DansBlok is een collectief van professionele Leidse dansers en dansmakers. Het doel is om dans op de kaart te zetten in regio Leiden en het stimuleren en ondersteunen van de ontwikkeling van professionele dansers en dansmakers. Sinds april 2017 werkt DansBlok aan het creëren van een platform voor professionele dans in en uit regio Leiden. Er is ruimte voor onderzoek, feedback, try-outs, samenwerkingen, het maken van nieuw werk en speelmogelijkheden. DansBlok staat voor kwalitatief hoogstaande dans van jonge dansmakers in Leiden, en dat moet je zien! Voor deze performance zijn de dansers Rosa Allessie en Matthijs van Werkhoven gekozen.

 

Let op! de workshop duurt ongeveer 1,5 uur, trek daarom geschikte danskleding aan en vergeet zeker je hakken niet. Schoenen met donkere zolen zijn niet toegestaan. Enige danservaring is vereist.

For this performance English language is no problem.

FACEBOOK House of Vineyard

FACEBOOK DansBlok

House of Vineyard

House of Vineyard

DansBlok

DansBlok