Let me tell you something you already know

Datum & tijd: zondag 27 juni 16:30

Locatie: Theater Ins Blau, Haagweg 6, Leiden

Tickets: €7,50

Concept & Spel | Merel Severs 
Regie |
Khadija El Kharraz Alami
Coaching | Lars Brinkman
Vormgeving | Rosa Schützendorf

 

Duur | 55 minuten

Merel Severs is woedend. Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man -en vrouw- zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

 

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

 

Over Merel Severs
Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte als performer met verschillende artiesten en gezelschappen. In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo: Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe 2020 won. Haar werk is persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. Ze heeft een groot vermogen ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen. En maakt met een grote voorliefde voor het ontmaskeren van datgene wat eenieder graag verborgen probeert te houden. Ze zoekt naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid.

 

De jury Fringe festival 2020 noemt de voorstelling: ‘Een game changer. ‘Merel Severs kantelt het mainstream, mannelijke, hetero-narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier.’