Bloos de mannen

Datum & tijd: zaterdag 26 juni  en zondag 27 juni 14:00 – 17:20

Locatie: Sumatrastraat 201, Leiden

Tickets: €10,00

Concept | Marte Boneschansker

Scenografie | Geartsje van der Zee

Uitvoering | Achref Adhadhi, Anton van der Sluis, Marley Braaf, Nick Deroo, Levi Mid-dendorp, Perry Gits, Reno van Rijsewijk, Simon Kleinhesselink

Tekst | Carlos Drummond de Andrade

Muziek | Matthìas Sigurðsson

 

Voorstelling bestaat uit installatie van 9 objecten. Per kaartje bezoek je 1 object.

 

Duur | 1 object duurt 35 minuten

Lichamelijk, sensueel en open: een theatrale ervaring zonder gêne.

Stoere mannen. Lieve mannen. Zachte mannen. Geile mannen. Huilende mannen. Dansende mannen. Boze mannen. Droevige mannen. Zwijgende mannen. Zoekende mannen. Dromende mannen. Wilde mannen. Bange mannen. Zorgende mannen. Lachende mannen. Blozende man-nen. Alle mannen.

 

Voor BLOOS de mannen ging Marte Boneschansker in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wan-neer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden ge-deeld in een prikkelende audiobeleving.

 

Gelegen in een eenpersoonscocon luister je naar de opnames van deze gesprekken. Iedere cocon neemt je mee in de geheimzinnige gevoelswereld van een andere generatie man, met een eigen vormgeving, werking en muzikale compositie. De cocon beweegt beweegt, draait en trilt. In BLOOS de mannen geef je je over aan een sensuele zintuigelijke ervaring.

 

In 2018 maakte Marte BLOOS: een audioperformance waarin haar publiek gelegen in bed luis-terde naar verhalen over vrouwelijke intimiteit. BLOOS de mannen is hierop het langverwachte vervolg.
“Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. (…) Het is een van de bijzonderste er-varingen op het festival.” – Parool over Bloos op festival Over het IJ
‘Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.’ – ****NRC over Bloos

 

Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met scenograaf  Geartsje van der Zee  ontwikkelt zij intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie. Eerder maakte Marte BLOOS en TOURIST, de quarantainepodcast  Waar we zijn en het audio-werk Stervelingen. Ze publiceert tevens het tijdschrift Bühne Bisoux, geeft coaching aan au-diomakers en is werkzaam als model.

Language no problem, English Performance.

Credits: Lieke Romeijn