Merel Smitt – Better Safe Than Sorry

Datum/tijd:

vrijdag 31 mei starttijden: 11:00, 12:00, 13:00

zaterdag 1 juni starttijden: 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

De performance duur ongeveer 1 uur.

 

Locatie: Haarlemmerstraat. Verzamelen bij het Kijkhuis, Vrouwenkerksteeg 10, 2312 WS Leiden.

Ticket: Je hebt de keuze uit een dagkaart voor de vrijdag of de zaterdag. Daarmee heb je toegang tot alle voorstellingen op die dag. Ook is er een Passe-partout waarmee je toegang hebt tot alle voorstellingen op beide dagen.

 

Concept en regie: Merel Smitt

Uitvoering: i.s.m. Jurrien van Rheenen

In een groep van acht deelnemers ga je gezamenlijk van start in een winkelstraat in Leiden. Via een koptelefoon luister je naar een stem die je vraagt een plek uit te zoeken midden tussen het winkelende publiek. Door middel van verschillende instructies en oefeningen word je in dit experiment uitgedaagd om de vreemde mensen om je heen te observeren op een manier die je doorgaans niet zou toepassen.

 

Better Safe Than Sorry is een reeks projecten vertrekkend vanuit een onderzoek naar de wijze waarop veiligheidsmaatregelen, en de manier waarop wij bezig zijn met veiligheid, onze beleving van de publieke ruimte beïnvloeden.

In dit experiment wordt ons oordelend vermogen richting de ander op de proef gesteld. Hoe beoordelen we mensen die we niet kennen in de publieke ruimte? Welke situaties wekken vertrouwen op en welke situaties wekken wantrouwen op?

 

Merel Smitt (1987) studeerde in 2014 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en studeert momenteel aan DAS Theatre (voorheen: DasArts) in Amsterdam. Ze ontwikkelt theatrale installaties en interventies in de publieke ruimte waarbij ze reflecteert op maatschappelijke onderwerpen.

 

Haar werk is locatie specifiek en het publiek heeft zowel bewust als onbewust een actieve rol in de uitvoering van haar projecten.

 

Better Safe Than Sorry was eerder toegankelijk in het stadscentrum van Alkmaar, Heerlen en in Amsterdam Noord. Better Safe Than Sorry is een dynamisch project dat bij elke nieuwe speellocatie een nieuwe vorm aanneemt.