ANALEMMA 3.0

Datum & tijd: zondag 27 juni 21:00

Locatie: Theater Ins Blau, Haagweg 6, Leiden

Tickets: €7,50

Initiator and dancer |  Fazle Shairmahomed

Gemaakt in samenwerking met dansers |  Devika, Chotoe, Mohamed Boujarra, Paolo Yao, Nadia Bekkers, en Naomie Pieter

Compositie en geluidsontwerp | ..FormerlyKnownAs.

 

Duur | 60 min

Een dekoloniserend club dans ritueel waarin queer mensen van kleur centraal staan.

Een groep van queer mensen van kleur heeft een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd voor een spiritueel proces van dekolonisatie binnen een realiteit waar verschillende voorouders bij elkaar zijn gekomen op pijnlijke wijze. Middels dit club ritueel wordt je uitgenodigd om na te denken over de relatie met je voorouders. Gezamenlijk creëren we een intiem moment, ook al ervaren wij afstand door onze persoonlijke geschiedenis en de hedendaagse realiteit, waarin we geconfronteerd worden met trauma, maar ook met een verlangen naar healing en veerkracht. In het proces van healing hebben wij allemaal een andere positie, en in dit ritueel zullen queer mensen van kleur centraal staan. Hiermee bevragen wij het steunen van elkaar in het proces van dekolonisatie, en in de reflectie op onze gedeelde koloniale geschiedenissen.

 

Geïnspireerd door islamitische/Sufi tradities van Gnawa, Zar en de draaiende Dervish; Japanse Butoh, Surinaamse Winti, Hindoe rituelen, Bubbling, en Zuid-Afrikaanse Gqom.

 

Analemma 3.0 is een queer manifest om rituelen te creëren vanuit hybride identiteiten, en verschillende multiculturele realiteiten, die tot stand zijn gekomen door een pijnlijke geschiedenis en hedendaags kolonialisme.

Language no problem, English Performance.

Credits: Sjoerd Derine

Credits: Sjoerd Derine